Automobilska industrija


Reverzna osmoza i omekšavanje vode imaju ključnu ulogu u mnogim aspektima automobilske industrije. Od inicijalnog nanošenja sloja boje do kvaliteta vode u savremenim autoperionicama. Reverzna osmozaomekšivači vode osiguravaju dovoljnu količinu visokokvalitetne vode i omogućavaju isplativa rešenja za proizvodjače automobila, vlasnike automobila ili vlasnike autoperionica.

 Najčešća primena reverzne osmoze i omekšivača vode u autoindustriji su autoperionice. Autoperionice mogu koristiti ogromne količine vode dnevno, a sposobnost efikasne obrade vode i bezbednog uklanjanja otpadne vode je ključna.

 Bez upotrebe propisno obradjene vode prilikom ispiranja vozila, minerali i drugi neželjeni zagadjivači vode mogu ostaviti tragove vode na automobilima nakon ispiranja. To je smetnja vlasnicima kola kao i menadzerima autoperionica. Tehnika reverzne osmoze u autoperionicama ne funkcioniše samo u otklanjanju štetnih soli iz vode koje ostavljaju fleke, već i omogućava isplativ način recikliranja otpadne vode bez oštećenja životne okoline a pri tom produžava vek trajanja opreme i cevi.

Mnogi veliki proizvodjači automobila u autoindustriji takodje prihvataju tehniku reverzne osmoze kako bi smanjili troškove i ispoštovali brigu o životnoj okolini. Pre nego što nanesu sloj farbe, proizvodjači vozila poliraju vozilo i zatim nanose sprej kako bi osigurali čisto nanošenje boje. Tokom ovog procesa, hemikalije poput olova, nikla, cinka i kadmijuma mogu procuriti kroz odvode čak do reka. Upotreba reverzne osmoze kontroliše količinu vode koja se iskoristi prilikom procesa farbanja vozila i takodje uklanja štetne zagadjivače iz vode pre upotrebe i pre odbacivanja otpadne vode.

Povezana tržišta i namene

  • Autoperionice
  • Ispiranje bez tragova

Tehnika reverzne osmoze obezbedjuje pouzdano i isplativo rešenje za proizvodjače automobila kao i za rukovodioce autoperionica. Pore u sistemu reverzne osmoze funkcionišu tako što otklanjaju štetne primese iz sirove vode, propuštajući samo najmanje molekule čiste vode. Reverzna osmoza uklanja primese koji mogu biti štetni za automobil i omogućava isplativu strategiju za obradu i ponovno korišćenje otpadne vode umesto njenog ispuštanja kroz odvod. Mnogi proizvodjači koriste ponovo otpadnu vodu i na taj način smanjuju količinu vode koja se odbacuje kao i količinu kupljene vode neophodne za odvijanje procesa.

Voda visokog kvaliteta igra ključnu ulogu u autoindustriji. Kako se razvijaju nove tehnike reverzne osmoze i puštaju na tržište, očekivanja isplativih rešenja efikasne obrade vode u autoindustriji su visoka. Proizvodjači auta i rukovodioci autoperionica su u mogućnosti da ispoštuju brigu o životnoj okolini uz upotrebu tehnike reverzne osmoze. Takodje su u poziciji da obezbede najbolji kvalitet vode za potrebe farbanja i potrebe autoperionica.